בית פרטי - תלמונד

תכנון ועיצוב פנים של קומת הכניסה בבית פרטי בתלמונד. שטח הקומה משתרע על פני כ-80 מ"ר וכולל חדר מגורים, מטבח, פינת אוכל, חדר שינה ושרותי אורחים.
הקו המנחה לתכנון ועיצוב החלל היה אורח חייהם המשפחתי האינטנסיבי של בעלי הבית. בקשתם היתה לתת דגש מיוחד לתכנון המטבח ופינת האוכל, שכן לב ליבו של הבית הינו המטבח והמפגשים המשפחתיים מתרחשים בעיקר סביב שולחן האוכל לארוחות משפחתיות.
נקודת המוצא לתהליך התכנון היתה הריסת כל המחיצות הפנימיות, פתיחת החלל והפיכתו ל-OPEN SPACE, וזאת על מנת להשיג תחושת מרחב ואווריריות וכן ליצור קשר בין הפונקציות השונות. המחיצה היחידה אשר נבנתה בשנית הינה מחיצת חדר השינה, אשר הוקטן לטובת חלל פינת האוכל. כמו כן, על מנת להגביר תחושות אלה, תוכננו מחדש כל הפתחים החיצוניים בכדי לאפשר חדירה מקסימלית של אור טבעי ושמש תוך התייחסות לכיווני האוויר וסידורי הריהוט.
החלל עוצב בסגנון אקלקטי – השילוב בין הסגנונות, הטקסטורות, החומרים והצבעים סיפק לבית את תחושת החמימות המתחברת באופן ישיר למשפחתיות יוצאת הדופן של בני המשפחה, והותאמו לאופי ההתנהלות בבית. על מנת ליצור אווירה חמימה יותר ולהעניק לחלל את התחושה הרצויה, פלטת הצבעים שנבחרה לחומרי הגמר – הריצוף והבריקים – היתה גווני אדמה טבעיים. לחיזוק התחושה נבחר הריהוט הייחודי של גלריית וסטו, שעשוי מחומרים טבעיים ועמידים – עץ מלא ומתכת – ומציע שילוב עדין בין מודרני לכפרי. נקודות הצבע בחלל הושגו באמצעות אקססוריז שונים ופריטי טקסטיל – שטיחים וכריות.

הפרויקט פורסם בגיליון מאי 2015 של מגזין עיצוב.

Pin It on Pinterest

Share This