01
"אפשר להוסיף בקלות מאוחר יותר"
"התכנון הטוב ביותר הינו לקחת בחשבון מראש ולהוסיף את כל המאפיינים של המטבח כבר בשלבי התכנון ו/ או החידוש, ולא בשלב מאוחר יותר. כך לדוגמא: גם אם אינכם חושבים כעת על התקנת מסך טלוויזיה שטוח בחלל המטבח או אם אין כרגע ברשותכם מתקן מים, הדבר הטוב ביותר הינו להתכונן להתקנה עתידית של אלה ולתכנן נקודות חשמל, תקשורת ומים, ולשמור על האפשרויות פתוחות. כמו כן, מכיוון שהמטבח אמור לשמש אותנו במהלך שנים רבות, רצוי לבחון את כל הפתרונות הארגונומיים הקיימים, כגון: מגירות נשלפות, מדיח כלים בסגנון מגירה וכו׳, שכן גם אם הנכם צעירים ובכושר כרגע, תוספות אלה בהחלט יוכיחו את עצמן אם חלילה תפתחו בעיות ניידות בהמשך הדרך. כך או כך, אם אתם מעדיפים להתמודד עם תכנון המטבח בשלבים – היבט אחד או אזור ספציפי בכל פעם – וודאו לתכנן בקפידה, כך שהכל ישתלב בהרמוניה סגנונית ותפקודית כאשר המטבח יהיה סוף סוף שלם.
02
"אין לי כל כך הרבה דברים"
בין אם נרצה או לא, במטבח גלום פוטנציאל עצום לבלגן בשל ריבוי הפריטים המאוחסנים בו, וזו הסיבה שמרחב מספיק לאחסון הוא חיוני מאוד. כיום, בניגוד לעבר, מקובל לתכנן את חלל המטבח פתוח אל חלל המגורים, ומשמעות הדבר הינה מחסור יחסי בארונות אחסון עליוניים. לפיכך, חשוב להקפיד על איזון בין פונקציה לסגנון.03
"יותר גדול יותר טוב"
חלל המטבח שלכם גדול ויש לכם צורך במטבח גדול, אבל אז אתם מוצאים את עצמכם הולכים בלי סוף הלוך ושוב ממכשיר אחד למשנהו. במצב כזה, ועדיף בשלבי התכנון, לשקול הוספת כיור משימה לצד המקרר או על אי מרכזי בכדי להפחית את הצורך לחצות מרחקים אלה. אין ספק שתוספות כאלה משמעותן עלויות נוספות, ואם התקציב שלכם מוגבל כדאי בהחלט לשקול לתכנן מטבח קטן יותר. עדיף ונעים יותר לארח אנשים במטבח קטן ויעיל ״ללא טראומה״, מאשר במטבח גדול ומתיש.04